Portret de mamă
Cum să ne rugăm în război?
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Fiind ziua internațională a femeii și ziua mamei în România, vom încerca să-L observăm pe Dumnezeu, ca Proiectant, ca Cel ce stă în spatele aceleia despre care în Geneza 2:18 a spus că îi va îmbogăți viața bărbatului.
Este un subiect în fața căruia toți, indiferent de nivelul de cultură, intelectuali și oameni simpli deopotrivă, religioși sau non-religioși, milionari sau faliți, își scot pălăria și exclamă: ,,Sărut mâna!”
Dar, când este vorba să spunem câteva vorbe despre mamele noastre ne este dificil să păstrăm coerența și cursivitatea limbajului. Prea multele emoții ne încâlcesc limba.
Aș vrea să privim o frântură din perspectiva lui Dumnezeu cu privire la mamă.
Ioan 19: 25-27
Este foarte frumos și deloc deplasat să ținem cont de uzanța de 8 martie a culturii românești, una care concordă cu Scriptura, aceea de a oferi importanță femeii și mamei. Însă mă preocupă un lucru. Citind despre istoria stabilirii acestei celebrări a mamei, am descoperit că Ann Reeves Jarvis (cea care a creat acest concept de ,,ziua mamei” în perioada timpurie a sec. XX), își exprima și ea regretul și dezaprobarea față de transformarea acestei zile într-o ocazie de profit comercial.
Domnul Isus, în punctul maxim de importanță a lucrării Sale, în timp ce lucra la marele proiect de salvare a omenirii, în timp ce, din perspectivă umană, suferea dureri insuportabile, chinuit pe cruce, făcând abstracție de situația Sa (—omul atunci când suferă pretinde ca toți cei apropiați să-i acorde atenție, el devine centrul universului–) privește către aceea care i-a purtat de grijă încă din ieslea Betleemului, privește către mama sa și o încredințează ucenicului cel mai de încredere- Ioan. Acest gest care ilustrează atât de clar împlinirea poruncii a V-a, această simpatie și grijă a lui Hristos, arătată față de mama Sa, atunci când era ocupat cu cea mai importantă treabă din Univers, atunci când simțea cea mai cruntă durere fizică este menit să ne învețe că grija față de mamă, față de soție, față de soră nu se rezumă doar la o zi specială. Nu se rezumă doar la o dată. Ci, indiferent de condiția fizică sau stare, indiferent de ocupația pe care o avem, putem acorda atenția noastră acelora pe care le iubim și față de care suntem legați.
Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!