fbpx
Din Biblie

Dumnezeu care mă vede

By
Getting your Trinity Audio player ready...

Îl vedeam zilnic cum suporta căzăturile, cum își ștergea lacrimile și se ridica. Îi auzeam pe ceilalți copii cum râdeau de el că nu știa să meargă pe bicicletă la cei cinci ani pe care-i avea.

Într-o zi, mi-am luat din timp și am mers să-l învăț. Atent la fiecare indicație, dar și nerăbdător, a învățat repede. La sfârșit mi-a spus scurt:

,,-Mulțumesc că m-ai văzut!”

Mi-a luat ceva timp să descopăr înțelesul adânc al cuvintelor lui. Cu toții ne dorim să fim văzuți de ceilalți din jurul nostru, să ni se observe potențialul, valorile și aptitudinile pe care le deținem.

Dar oare  cum suntem văzuți  de către Dumnezeu?

Scăldătoarea Betesda forfotea de oameni suferinzi care așteptau o mână care să-i ridice și să-i ajute. În acea zi, Isus era în trecere pe acolo. Merse la un slăbănog și îi adresă o întrebare nepotrivită, am putea spune.

Slăbănogul nici nu știa cine era Isus când Acesta a venit și i-a pus întrebarea: ,,Vrei să fii sănătos?”. Nu auzise despre minunile Lui și astfel nu avea nicio speranță că Cel care era în fața lui ar fi putut să îl ajute în vreun fel.

De ce l-a văzut Isus tocmai pe acest bărbat? Erau mulți oameni orbi, invalizi în acea zi la scăldătoare, iar slăbănogul nu ceruse să fie vindecat.

Isus l-a văzut și s-a aplecat spre el. I-a văzut dorința arzătoare de a fi vindecat și neputința, dar și toate durerile pe care sufletul lui le suportase ani de zile. Vindecându-l pe acel slăbănog, ne-a arătat că El cunoaște fiecare cotlon al sufletului nostru și chiar dacă uneori nu mai îndrăznim să îi cerem ajutorul, Isus ne vede și ne oferă binecuvântarea Sa.

Tot în Noul Testament întâlnim o văduvă căreia îi murise singurul copil. În acea mulțime din cetatea Nain, Biblia spune că ,,Domnul…a văzut-o” (Luca 7:13) și a avut milă de ea, aducându-l la viață pe fiul acesteia. Pe Isus nu l-a împiedicat gloata de oameni din jur sau forfota produsă de glasurile care îl plângeau pe acel băiat.  I-a văzut nevoia și i-a împlinit-o.

Două vieți în care Isus a făcut imposibilul! Să nu uităm că Dumnezeu ne vede și este dispus să facă imposibilul, posibil și în viețile noastre.

Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!

Skip to content