fbpx
Isus

Iluzia Unei Conștiințe Curate

By
Getting your Trinity Audio player ready...

Fie că vorbim de concerte, fie că vorbim de bilete la avion sau restaurante, oamenii aleg locurile cele mai bune pentru astfel de momente din viață. Ne asigurăm că locul ales este cel mai favorabil astfel încât să ne putem bucura de priveliște și de avantaje.

Desigur, și pentru evenimentele importante din viață, căutăm oamenii cei mai buni și pregătiți care să ne satisfacă dorințele și evenimentul să iasă perfect.

Însă, nu totdeauna alegem ce este bun

Pilat din Pont era pus într-o situație dificilă. Să-l elibereze pe Iisus sau pe Baraba? Grea decizie când mulțimea de oameni strigau vehement un singur nume: Baraba. Pentru că era o decizie prea greu de luat, Pilat găsește o soluție.

„Dregătorul a luat cuvântul și le-a zis: «Pe care din amândoi doriți să vi-l slobozesc?» «Pe Baraba», au răspuns ei. Pilat le-a zis: «Dar ce să fac cu Isus care se numește Hristos?» «Să fie răstignit», i-au răspuns cu toții. Dregătorul a zis: «Dar ce rău a făcut?» Ei au început să strige și mai tare: «Să fie răstignit!»” (Matei 27:21-23)

Alegeți voi. Cu siguranță, mulți dintre noi când citim acest pasaj biblic, suntem tentați să batem cu pumnul în masă și să facem dreptate. Sau poate să spunem care era alegerea potrivită pe care trebuia să o facă mulțimea. Însă alegerea lui Iisus ar fi adus schimbări majore. Să-L alegi pe Iisus înseamnă să schimbi ceva în viața ta.

Dacă mulțimea ar fi strigat numele lui Iisus, iar Acesta ar fi fost eliberat de sentința dată, oamenii ar fi trebuit să își schimbe viețile. Și știm bine că firea pământească din noi, ne îndeamnă să alegem ce e ușor, ceva ce nu implică sacrificii, lacrimi sau frământări.

Însă alegerea lui Baraba nu necesita nicio schimbare, niciun efort depus sau stăruință. Totul continua cum fusese și până atunci.

Încă se mai strigă și azi prin piețe: pe Iisus sau pe Baraba? Încă alegerea este pentru toți.

Să mai privim la un episod din Biblie

Când mama lui Iacov și Ioan, merge la Iisus, aceasta îi cere locurile cele mai bune pentru fiii ei, eventual cele de frunte din Împărăția lui Dumnezeu.

Se gândește că dacă se va ocupa personal de acest aspect, le va fi bine fiilor ei, fiind tot ce au nevoie pentru a fi fericiți.
Te-ai gândit vreodată că locul cel mai bun nu este cel din față? Cu siguranță că ea nu s-a gândit și prin urmare, ca o mamă grijulie cum era, încearcă să aleagă ea pentru fiii ei.

Nu locul din față sau cel la care se face cea mai multe reclamă, este cel bun. Nu numele care s-a auzit mai tare din gurile oamenilor, a fost numele care ne-a adus în dar mântuirea, ci Numele mai puțin rostit: Iisus Hristos.

Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!

Skip to content