Isus, Cel care rupea etichetele
Să ieșim din zona de confort!?
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Nu este o minune faptul că omul a pus piciorul pe lună, ci aceea că Fiul lui Dumnezeu a călcat pe planeta noastră.
Ne aflăm într-o perioadă din an în care străzile sunt decorate cu mulțimi de lumini și luminițe, momente în care atenția creștinilor din întreaga lume este îndreptată spre nașterea Mântuitorului în lumea noastră. Impresionant… însă întrebarea care se ridică este oare unde a fost ascunsă toată această lumină în timpul anului?
Chiar dacă nu este un lucru care se poate observa cu ochiul liber, cu toții purtăm anumite lentile care ne stabilesc realitatea înconjurătoare. Fie că ne referim la idei preconcepute în laboratorul propriilor considerente, fie că înghițim anumite teorii care ni se induc, sau că este vorba de o combinație dintre cele două procese, lentilele continuă să ne proiecteze o anumită realitate dată de o anumită lumină.
Este foarte posibil ca realitatea proprie, pe care o privim sau care ni se inoculează, să nu se dovedească a fi întotdeauna adevărata realitate. Unele lentile sunt înșelătoare, potrivit criteriilor care le stabilesc proiecția, prin intermediul:
- Oamenilor care încearcă să ne convingă de anumite lucruri;
- Lucrurilor care sunt construite să comunice de la sine, ceva anume și într-un anumit mod;
- Modurilor care stabilesc anumite direcții și traiectorii la nivelul imaginației;
- Imaginațiilor care ne influențează;
- Influențelor de tot soiul.
Și lista ar putea continua.
Dacă un copil maltratat conideră că toți adulții sunt violenți, probabil că se va feri de ei. Astfel, modul său de a relaționa cu toți adulții va fi afectat de fobia care îl limitează. E drept să se întâmple astfel?
Dacă un tip daltonist nu ține cont de examinarea auto și încalcă legea pentru că se consideră perfect sănătos, realitatea din mintea lui nu este totuna cu realitatea care îi interzice să conducă din motive logice. Dar el continuă să o încalce. Procedează corect?
Dacă unii evrei care erau îmbarcați și deportați în lagărele de concentrare nu erau înșelați promițându-li-se ferme și o viață mai bună, cel puțin o parte din ei ar fi avut șansa să-și scape viața.
Dacă ar fi să scoatem la lumină toate execuțiile din istorie, acele condamnări care au avut drept acuzație așa-zisele „erezii”, inofensive de altfel, oare care ar fi concluzia în ceea ce privește lumina lumii?
„Dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!” (Matei 6,23 u.p.) este concluzia biblică. Percepția pe care o are cineva cu privire la realitate este dată de intensitatea luminii pe care acel cineva o acceptă. În lumina aceasta el consideră toate lucrurile din viața lui.
Într-o lume a relativității, dreptatea este singurul lucru care NU suportă interpretare, indiferent de lentilele pe care alegem să le purtăm și independent de proiecția sau de intensitatea luminii aruncate asupra ei, și aceasta atâta timp cât avem un reper indiscutabil după care să ne ghidăm existența – Legea. Nu este o minune faptul că omul a pus piciorul pe lună, ci aceea că Fiul lui Dumnezeu a călcat pe planeta noastră și aceasta este adevărata lumină.
Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!