fbpx
De zi cu zi

O altfel de ușă

By
Getting your Trinity Audio player ready...

Urechea care aude şi ochiul care vede, şi pe una şi pe celălalt, Domnul le-a făcut. –Proverbe 20:12
       Doar 8% din populația globului se naște cu ochi albaștri. Se estimează că doar 2% din populația lumii are ochi verzi, fiind cea mai rară culoare a ochilor. La polul opus se află ochii căprui cu nuanța cea mai comună a irisului.
       Ce este ochiul?
       Acesta este un organ complex, cu peste 2 milioane de componente. În organism este pe locul doi, fiind întrecut doar de creier.
        O mașinărie atât de mică și totuși atât de sofisticată. Ochii sunt primul lucru pe care îl observăm la interlocutorul din fața mea. Mă fascinează felul în care Creatorul l-a facut, partea anatomică, cum atâtea conexiuni adunate la un loc ne fac pe noi să vedem. Dincolo de minunea interioară, îmi place să observ și exteriorul. Dacă ai puțin timp și începi să privești mai multe pupile o să vezi cât de unice, frumoase și diverse sunt. Uneori privesc în jur și mai spun nemulțumită cât de mult mi-ar fi plăcut să am niște ochi albaștri, așa ca cerul. Sau fie ei chiar și albastru pal, sau verzi. Însă “banalii” mei ochi căprui… I-am privit în de-aproape. Si ce sa vezi? Nu mai sunt așa banali. Priviți cu atenție, o să vedeți o mulțime de detalii. Dar ce spun detalii, un microunivers! Atunci îl văd pe Dumnezeu aplecat să creeze pe om. Încă un om, și încă un om. Atât de atent la fiecare celulă, fiecare culoare, fiecare textură. Un Dumnezeu al detaliilor. Al detaliilor foarte mici,  microscopice. Ochii Lui erau acolo când ochii mei se formau, când erau doar câteva celule, când erau doar o idee de ochi, când în ADN-ul meu era scris să fie căprui și nu albaștri, când firicel cu firicel picta pupila mea, și chiar de mi-a părut banală și comună, El a facut din ea o operă de artă.

Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!

Skip to content