fbpx
Familia

Portret de mamă

By

Mi-a plăcut mereu să admir portretele diferiților oameni care au lăsat o urmă în istorie. Văzându-le chipurile brăzdate de timp și  de muncă, am încercat de fiecare dată să schițez în minte cum arată și sufletul, pentru a fi sigură că am admirat tot.

Așadar, aș dori să descriu puțin un portret mai deosebit care m-a captivat de ani de zile. Sper că va fi ușor de identificat.

Este rezistentă. Prin căratul sacoșelor de la piață, prin  statul de nopți întregi  trează pe marginea patului micuțului care are febră și suferă sau prin faptul că uită cât de dureroasă a fost nașterea și nu are vreo ezitare de a mai aduce pe lume frățiori și surioare, stabilește recordul rezistenței.

Este sensibilă.  Este de ajuns o felicitare sau o floare care să o facă să se îmbujoreze și să lăcrimeze, să uite de toate grijile și frământările casei. Îți poți da seama de aceasta când emoțiile o inundă la o serbare școlară a copilului ei.

Este grijulie. Atenția pe care o are față de un genunchi julit pe care imediat îl pansează cu dragoste, mâncarea aburindă pe care a pregătit-o la fix pentru un stomăcel flămând, grija ei care nu se termină nici atunci când copiii devin mari.

Este plină de surprize. O dovada suntprăjiturile bune pe care  le strecoară în pachet ori de câte ori are ocazia sau drumurile pe care le face neobosită pentru a cumpăra ce ne dorim.

Este atentă. Pasiunea ei pentru îngrijirea plantelor care ne înveselesc casa, ochiul ei atent la  așezarea cravatei tatălui, dragostea pentru împletirea cu atenție a codițelor fetiței  reflectă doar o mică parte a  atenției acordată familiei ei.

Este centrul universului meu și al tău când avem nevoie de un braț unde să ne liniștim sufletul, să prindem curaj și încredere în ceea ce suntem și a pus Dumnezeu în noi. Vom vedea mereu portrete în jur, dar niciunul nu va fi atât de special ca portretul pe care l-am descris mai sus, cel al mamei. De ce este așa de special? Deoarece acesta oglindește dragostea lui Dumnezeu față de noi.

Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!