fbpx
De zi cu zi

Sursa optimismului – Gânduri de pace

By
Getting your Trinity Audio player ready...

Trăim niște vremuri tulburi. Evenimentele înfricoșătoare ce continuă să amenințe lumea civilizată nu par să dea înapoi, iar acest context conflictual face ca cei ce răsfoiesc sursele cu scop de informare să-și dorească cu disperare măcar o știre, măcar un gând de pace care să le mai calmeze temerile.

Atunci când citești știri în care afli cum într-o parte a lumii copiii sunt uciși pe bandă rulantă din ambițiile unor lideri ce se cred nemuritori, cum în alt colț al lumii alți copii mor de foame și de sete, cum în altă zonă sunt exploatați și munciți, și cum într-o țară ce se vrea a fi liberă un copil revoltat își exprimă frustrarea adolescentină deschizând focul și ucigând la întâmplare optsprezece elevi și profesori, nu poți să nu te îngrozești și să nu înțelegi că viața e scăpată de sub control.

          Dacă ne referim la aspectul civic și la viața socială, nu este necesar un studiu pentru a înțelege ce-și dorește lumea cu adevărat și nu este greu să intuim nevoile lăuntrice ale oamenilor, de a avea pace în suflet, de a conviețui fără griji cu privire la siguranța copiilor în locurile și în instituțiile publice, dar mai presus de toate, siguranța zilei de mâine și succesul zilei de azi, înlăturarea oricărei temeri în această direcție.

          Întrebarea cheie care se naște în acest context este de asemenea destul de ușor de intuit: care este sursa siguranței într-un context atât de turbulent, cum ne-am putea calma atunci când informațiile de război pe orice plan predomină, iar viața este trăită ca într-o dramă de suspans și palpitații în care actanții mor pe sărite?

          Mulți oameni poate că se întreabă unde este Dumnezeu în aceste clipe și cu ce se ocupă, dacă într-adevăr există. Bună întrebare, chiar vă învit să ne oprim asupra ei și să o abordăm cu atenția cuvenită. Și da, se pare că El este singura soluție la dezastrele umanității și Singurul care ar putea interveni, dar cum Îl putem cunoaște noi oare pe Dumnezeu și de unde Îl putem studia pentru a-I afla preocupările, este oare pasionat de război de se joacă cu oamenii asemenea unui jucător pe o tablă de șah?

          Vă invit să deschideți Sfânta Scriptură și vă lansez niște provocări. În Biblie veți putea citi despre caracterul și natura lui Dumnezeu și vă provoc să citiți în întregime acel context în care Dumnezeu le transmite oamenilor printr-un prooroc că interesul Său nu este disperarea oamenilor, ci El are „gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde”. Așadar nădejdea, sau speranța la care ne îndeamnă Dumnezeu este ea conectată și la vremurile pe care le trăim?Apoi ce anume să sperăm când putem vedea oameni cum ne mor alături?

          Viața și moartea sunt tot în mâinile Sale, chiar dacă unii lideri ambițioși se joacă „de-a dumnezeirea”, în cele din urmă tot în palma Sa ajunge fiecare suflet și tot El este acela care le redă suflare de viață.

          O altă provocare pe care v-o lansez este să culegeți toate pasajele de la un capăt la celălalt al Bibliei în care se vorbește despre o viață nouă, un pământ nou dincolo de viața aceasta și să dovediți că vremurile acestea tragice în realitate nu sunt scăpate de sub controlul și providența divină, ci în realitate sunt exact sunt ceea ce este profetizat și trebuia să se întâmple, veți găsi pe paginile Scripturii și acest răspuns.

          Trăim o realitate tragică, însă Dumnezeu trăiește o altă realitate și interpretează tragedia noastră ca pe o normalitate. Creștinii consacrați de asemenea trăiesc o altă realitate, ci nu tragedia în care sunt prinși actorii acestei scene, ci ei așteaptă „ceruri noi și un pământ nou în care…” a se găsi continuarea. Dumnezeu ne provoacă să începem o viață nouă întrucât Hristos s-a înălțat, deci trăiește.

           Haideți să ne înălțăm și noi natura printr-un refresh sau o reînnoire a perspectivelor, a așteptărilor și a intereselor cotidiene, până nu ne stingem și noi asemenea actorilor fără speranță de pe scena vieții.

Ți-a plăcut ce ai citit? Ai ocazia să câștigi o carte GRATUITĂ, carte ce dezbate subiectul din articolul vizualizat. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele în formularul de mai jos și un membru al echipei te va contacta pentru confirmare.
Mult succes!

Skip to content